دریاچه آب شیرین نئور
دریاچه نِئور دریاچهای ما در میان شهر اردبیل و شهر خلخال در استان اردبیل واقع است .
این دریاچه در حداکثر عمق درتوان کمینه ۵/۵ متر ودر حد بیشینه ۱۳ متر است . آب این دریاچه برای استعمال آب پاشی زمینهای کشاورزی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و سالانه به میزان قلیل طفل ماهی قزل آلای رنگین کمان جهت در دست گرفتن جمعیت گامارس های مو جود در دریاچه های آزاد سازی میگردد . این دریاچه در شب های تابستانی ومهتابی همچون آینه ای روشن میدرخشد .
دریاچه نئور در وضعیت جغرافیایی N375948 E483344 در استان اردبیل واقع است . این دریاچه در ۴۸ کیلومترى جنوب خاورى اردبیل به طرف خلخال و در مسافت ۱۸ کیلومترى خاور جاده , در حوزه کوهستانى جای دارد . این دریاچه در دامنه های رنگارنگ فن کوه باغرو در طول ۲۷۰۰ متر از مرحله دریا جای دارد و وسعت آن بیشتراز ۲۲۰ هکتار و دربرگیرنده دو دریاچه کوچک ( ۴۰ ) و بزرگ ( ۱۸۰ هکتار ) است که در بهار به نیز می پیوندند و دریاچه واحد را بوجود میآورند . بیشترین عمق دریاچه ۵/۵ متر و میانگین ژرفای آن سه متر است . دریاچه نئور زیستگاه بعضا از انواع پرنده ها مهاجر عبوری است و ماهی قزا آلای رنگین کمان آن آوازه جهانی داراست .
بارندگى مطلوب و وجود چشمه هاى دوچندان سبب ساز پایدارى موقعیت دریاچه شده ضمن آنکه هواى مطبوع حیطه مسئله فراوان مناسبى براى جذب گردش گر خصوصا در زمان ها گرم سال را آماده نموده است . این حوزه داراى پوشش گیاهى متنوعى از گیاهان خشکى زى و آبزى است . دریاچه نئور زیستگاه بعضی از گونه های پرنده ها مهاجر عبوری است .
محدوده دریاچه نئور به جهت واقع شدن در باطن حوزه حفاظت شده لیسار ( گیلان ) به دلیل قانون ها یگانه جان دار بر این بخشها شکار هر نوع پرنده آبیرنگ دراین دریاچه ممنوع بوده و لذا کارداران مختص ارگانیک و انسانی حیات وحش این حوزه راتهدید نمیکند .
بها تالابها : این دریاچه دارنده ارزشهای زیستگاهی – اکوتوریستی – زنبور داری – کشاورزی و دامداری میبا شد .
ماهیگیری
این دریاچه دارنده نوعی ماهی به اسم قزل آلای رنگین کمان می باشد . سالانه به میزان قلیل کودک ماهی قزل آلای رنگین کمان جهت در دست گرفتن جمعیت گامارس های جان دار در دریاچههای آزاد سازی می گردد .
ماهی های دریاچه نئور هر سال پیش از فصل زمستان صید و جمع آوری می شوند چون در اثر یخ زدن دریاچه این ماهی ها نمی توانند در فصلزمستان زنده بمانند و بعد از فصل زمستان مجدد ماهی های کوچک پرورشی در نئور رها می شوند .
متأسفانه تعدادی سال پیش بوسیله اشخاص ناشناس یک سری ماهی کپور در دریاچه ریخته شد که با ارتقا آنها در حدود دو سال است که ماهی قزل آلا در دریاچه نیست .
با بهره گیری از آب این دریاچه , یک سری استخر رویش ماهی هم در پیرامون اردبیل صحیح شده است .
در شهریور ماه مسابقه تفریحی به عنوان ” مسابقه ماهیگیری درین دریاچه در بین طرف داران صید ماهی انجام می شود .
کشش های دریاچه نئور
از گیرایی های جذاب و شادی بخش این دریاچه , ماهیگیری است . نوعی ماهی به اسم ماهی قزل آلای رنگین کمان در نئور موجود هست که هرسال برای در اختیار گرفتن جمعیت گامارس ها در دریاچه , یکسری نوپا ماهی قزل آلای رنگین کمان , را باطن آب نئور رها می نمایند .
مسابقه ی ماهیگیری هیجان انگیزی در شهریور ماه دراین جا اجرا می شود و هواداران به ماهیگیری و همینطور اکثری از فضای سبز دوستان خوب در آن کمپانی می نمایند .
ماهی های دریاچه بایستی قبلی از آغاز فصل سوزوسرما صید و گردآوری شوند , زیرا یخ زدن آب دریاچه سبب نابودی ماهی ها می شود .
سیمای همگانی
دریاچه نئور که وسیع ترین دریاچه ارگانیک و آب شیرین استان میباشد در بلندیهای باختری فن باغرو ( تالش ) بر روی ولکانیت پرفیر آندزیتی – ائوسن بالایی تاسیس شده است . در سال ۱۳۶۶به مراد ذخیره آب جهت به کارگیری های کشاورزی سدی در فقط خروجی دریاچه ( قانلو دره ) احداث و مورد افتتاح قرار گرفت .
منشاء تامین کننده آب
نزولات جویبار منشاء کلیدی تامین آب چشمه های محل ورود و دریاچه هست . در حوالی دریاچه چشمه های گسلی فراوانی موجود است که دبی آب این چشمه ها بر حسب مقادیر نزولات برفی سالیانه و مقاومت برف چالها در روزها گرم و حالت آنان گوناگون میباشد . وجود چشمه های گوناگون حوضه آبریز دریاچه نئور از مهمترین منابع تامین آب دریاچه بشمار میرود .
منش مهم چهت نیل به دریاچه :
بعد از طی حدود ۳۵ کیلومتر از شهر اردبیل درسمت شهر خلخال به قریه بودالالو میرسیم . بعد از آن میبایست جادهای به ارتفاع ۱۳ کیلومتر را در جهت فراز کوه طی کرده و بعداز گذر از کنار روستای عباس آباد ( در مسافت ۸ کیلومتری جاده و ۵ کیلومتری دریاچه ) به دریاچه رسید . جاده کوهستانی چهت نیل بدین دریاچه آسفالت بوده , اما جاده بدور دریاچه خاکی هست .
درباره این سایت